Côte de boeuf
Gepubliceerd op juni 27, 2020

Côte de boeuf met gepofte knoflook
BBQ JunkieVoorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Rusttijd 8 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen
INGREDIËNTEN
Gepofte knoflook
- 1 bol knoflook
- 1 scheutje olijfolie
- zout
- peper
Côte de boeuf
- 1 kilo côte de boeuf
- zwarte peper
- grof zeezout
Instructies
Gepofte knoflook
- Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
- Neem de bol knoflook en snijd de bovenkant er vanaf, zodat je de teentjes net ziet. Zet de bol nu op een stuk aluminiumfolie en druppel er wat olijfolie overheen. Bestrooi met een beetje zeezout en zwarte peper en vouw het aluminiumfolie goed dicht.
- Is de barbecue op temperatuur? Leg het pakketje dan op de barbecue, sluit de deksel en laat de knoflook een uur poffen.
Côte de boeuf
- Pas, nadat de knoflook klaar is, de temperatuur van de barbecue aan. Ga nog steeds voor indirecte hitte, maar nu op een temperatuur van ongeveer 120 graden.
- Bestrooi de côte de boeuf rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
- Is de barbecue op temperatuur? Leg het vlees dan op het rooster en sluit de barbecue. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan eerst in het vlees, zodat je de temperatuur goed kunt bijhouden. Gaar de côte de boeuf nu indirect tot een kerntemperatuur van 45 graden.
Gepofte knoflook
- Neem de bol knoflook uit het aluminiumfolie en knijp de bol uit in een kommetje. Voeg een eetlepel olijfolie toe aan de kom en meng deze met de gepofte knoflook. Zet het kommetje weg. Deze heb je pas later nodig.
Côte de boeuf
- Heeft het vlees een kerntemperatuur van 45 graden bereikt? Dan mag het even van de barbecue. Maak de barbecue vervolgens klaar om direct te grillen en ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de côte de boeuf dan weer op de barbecue en gril hem 2 minuten aan één kant. Draai het vlees vervolgens om en gril ook de andere kant 2 minuten. Bestrijk ondertussen met een kwastje de gegrilde kant met de gepofte knoflookolie.
- Keer de côte de boeuf na 2 minuten weer om en bestrijk ook de zojuist gegrilde kant met gepofte knoflookolie. Gril nu beide kanten van het vlees nog een minuutje, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.
- Haal vervolgens de côte de boeuf van de barbecue en laat hem op een bord 8 minuutjes rusten.
Trefwoord Rund