Courgettesoep
Gepubliceerd op november 22, 2021

Courgettesoep
Lekker met spekjes of gerookte zalm
INGREDIËNTEN
- 1 grote ui
- 2 teen knoflook
- 2 courgette
- 1 groentebouillonblokje
- 3 takje verse munt
- 125 milliliter slagroom
- 800 milliliter water
- zout
- peper
- scheutje olijfolie
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig.
- Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee.
- Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook.
- Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette.
- Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom er door.
- Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en verwarm nog een minuutje door.
- Garneer de soep eventueel met een takje munt en wat extra courgetteblokjes.
Notities
Tips: Bewaar de courgettesoep maximaal 3 dagen afgesloten in de koelkast of vries in bakjes in.