Kipfilet Toscane

Kipfilet Toscane

Keukenliefde
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 300 gram penne
  • 400 gram sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepel kipkruiden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teen knoflook uitgeperst
  • chilivlokken optioneel
  • 500 gram tomatensaus met basilicum
  • 4 tomaat in blokjes
  • 4 takje basilicum gescheurd
  • theelepel suiker
  • ½ eetlepel azijn
  • scheutje room
  • olie

Instructies
 

  • Kook de gehalveerde sperziebonen 4 minuten voor (afhankelijk van de dikte). Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Schep een mok pastakookvocht uit de pan en zet opzij. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Bestrooi de kip met de kipkruiden en zout uit de molen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin en net gaar. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Fruit in het achtergebleven bakvet van de kip de ui, knoflook en chilivlokken zacht. Voeg de tomatensaus, de tomaten en de helft van de basilicum toe en breng aan de kook. Breng de tomatensaus op smaak met de suiker, azijn en zout en peper uit de molen. Voeg de room toe en laat de saus zachtjes 3 – 5 minuten pruttelen. Als de saus te dik is kun je wat pastakookvocht toevoegen. Als de saus te dun is laat je hem wat langer inkoken.
  • Voeg de pasta, sperziebonen en kip toe aan de saus en warm nog even door. Garneer met de overige basilicum.
Trefwoord Kip

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating