Roti met zoete aardappel
Gepubliceerd op oktober 12, 2021

Roti met zoete aardappel
INGREDIËNTEN
Madame Jeanette sambal
- 2 ui
- 2 teen knoflook
- 125 gram madame Jeannette pepers geel en rood
- 1 citroen
- 1 eetlepel suiker
- zonnebloemolie
Vulling
- 1 ui
- 2 teen knoflook
- 2 tomaten
- 300 gram kipdijfilet
- 500 gram zoete aardappel
- 2 eetlepel garam masala
- 1 blokje groentebouillon
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 500 mililiter water
- 4 eieren
- 250 gram kousenband (of haricot verts)
- 1 eetlepel suiker
- zonnebloemolie
Roti
- 200 gram bloem
- mespuntje bakpoeder
- snufje zout
- 150 mililiter lauw water
Instructies
Sambal
- Pel en snipper de uien en pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de madame Jeanette in stukjes fijn.
- Maal de ui, knoflook en madame Jeanette met een scheutje zonnebloemolie fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg dan naar smaak sap van de citroen en suiker toe.
Vulling
- Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en de kip(dij)filets in blokjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de kip, aardappel, garam masala, het bouillonblokje en de komijn toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee en schep de tomaten erbij. Roer het geheel goed door en bak kort mee.
- Schenk het water erbij en laat het geheel met een deksel op de pan 10 minuten koken. Voeg indien nodig nog wat water toe.
- Breng intussen een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze circa 7 minuten.
- Maak de kousenband schoon, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met aardappels en kip.
- Giet de eieren af, spoel koud met water en pel de eieren. Voeg de eieren toe aan de saus, warm 5 minuten mee en haal de pan van het vuur.
Roti
- Meng de bloem, het bakpoeder en een beetje zout in een kom. Schenk het water erbij en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties.
- Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de porties deeg uit tot dunne pannenkoeken. Bestrooi het deeg en het aanrecht tussendoor met bloem zodat het deeg niet gaat plakken.
- Verwarm een koekenpan op laag vuur en voeg geen olie of boter toe. Leg er een uitgerolde pannenkoek in en bak deze op laag vuur in circa 5 minuten rondom gaar. Draai de pannenkoek regelmatig zodat hij niet te donker wordt. Herhaal dit met de andere pannenkoeken.
- Serveer de roti met de vulling en de sambal.
Notities
Gebruik in plaats van de sambal uit dit recept, kant-en-klare Surinaamse sambal. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor kant-en-klare roti platen.