Roti met zoete aardappel

Roti met zoete aardappel

24 Kitchen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams

INGREDIËNTEN
  

Madame Jeanette sambal

  • 2 ui
  • 2 teen knoflook
  • 125 gram madame Jeannette pepers geel en rood
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • zonnebloemolie

Vulling

  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 300 gram kipdijfilet
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepel garam masala
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 mililiter water
  • 4 eieren
  • 250 gram kousenband (of haricot verts)
  • 1 eetlepel suiker
  • zonnebloemolie

Roti

  • 200 gram bloem
  • mespuntje bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 mililiter lauw water

Instructies
 

Sambal

  • Pel en snipper de uien en pel en snijd de knoflook fijn. 
  • Snijd de madame Jeanette in stukjes fijn.
  • Maal de ui, knoflook en madame Jeanette met een scheutje zonnebloemolie fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg dan naar smaak sap van de citroen en suiker toe.

Vulling

  • Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten en de kip(dij)filets in blokjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg de kip, aardappel, garam masala, het bouillonblokje en de komijn toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe, bak 2 minuten mee en schep de tomaten erbij. Roer het geheel goed door en bak kort mee.
  • Schenk het water erbij en laat het geheel met een deksel op de pan 10 minuten koken. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  • Breng intussen een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze circa 7 minuten. 
  • Maak de kousenband schoon, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met aardappels en kip.
  • Giet de eieren af, spoel koud met water en pel de eieren. Voeg de eieren toe aan de saus, warm 5 minuten mee en haal de pan van het vuur.

Roti

  • Meng de bloem, het bakpoeder en een beetje zout in een kom. Schenk het water erbij en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties.
  • Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de porties deeg uit tot dunne pannenkoeken. Bestrooi het deeg en het aanrecht tussendoor met bloem zodat het deeg niet gaat plakken.
  • Verwarm een koekenpan op laag vuur en voeg geen olie of boter toe. Leg er een uitgerolde pannenkoek in en bak deze op laag vuur in circa 5 minuten rondom gaar. Draai de pannenkoek regelmatig zodat hij niet te donker wordt. Herhaal dit met de andere pannenkoeken.
  • Serveer de roti met de vulling en de sambal.

Notities

Gebruik in plaats van de sambal uit dit recept, kant-en-klare Surinaamse sambal. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor kant-en-klare roti platen.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating