Steak Tartaar
Gepubliceerd op december 24, 2022

Steak Tartaar
INGREDIËNTEN
- 400 gram kalfs- of rundvlees Vraag bij de slager wat goed is voor steak tartaar. Geef aan dat het vlees rauw gegeten gaat worden.
- 4 augurk
- 2 theelepel kappertjes Afgespoeld, uitgelekt en fijngehakt
- 2 sjalot Fijngehakt
- 1 theelepel Dijon mosterd
- Tabasco Naar smaak
- 1 theelepel Worcestershire saus
- zout
- peper
- 4 eidooier
- toast
Instructies
- Snij het vlees fijn, maar maak er geen puree van. Het mogen nog (fijne) stukjes zijn.Tip: Probeer de slager zo ver te krijgen dat hij het doet. 🙂
- Doe het gehakte vleesmengsel in een kom met de augurken, kappertjes en sjalotje. Meng goed door.
- Voeg de mosterd, tabasco, Worcestershire saus, zout en peper toe en meng goed door. Proef even of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat zout en peper toe, indien nodig.
- Maak de steak tartaar op door een serveerring te gebruiken. Leg dit op een bordje en doe er wat van het tartaarmengsel in. Druk dit stevig aan en haal voorzichtig de ring omhoog.
- Serveer de steak tartaar met op elke steak tartaar een eidooier met wat peper en zout.