Teriyaki gehaktballetjes
Gepubliceerd op januari 31, 2023

Teriyaki gehaktballetjes
BBQ JunkieVoorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
INGREDIËNTEN
- 300 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 50 gram panko
- 2 sjalotje
- 2 teen knoflook
- 1 eetlepel gember geraspt
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel vers gemalen peper
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels teriyakisaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180℃.
- Neem vervolgens een mengkom en doe hier het gehakt, het ei, de panko, de geraspte gember, het paprikapoeder, de peper en het zout in.
- Snipper nu de sjalotjes goed fijn en knijp de teentjes knoflook uit. Doe de sjalotjes en knoflook ook in de mengkom en meng alles ingrediënten goed door elkaar. Heb je het gevoel dat het mengsel nog te nat is om er stevige balletjes van te draaien, voeg dan nog wat panko toe.
- Verdeel het gehakt mengsel nu in 10 gelijk delen en rol er balletjes van. Leg deze klaar, terwijl de barbecue op temperatuur komt.
- Is de barbecue warm? Leg de gehaktballetjes dan op het indirecte deel van de barbecue en sluit de barbecue met de deksel. Gaar de balletjes nu 10 minuutjes.
- Meng ondertussen de teriyaki saus met de honing en pak de bastingkwast er bij. Smeer de gehaktballetjes na 10 minuten rondom in met de saus en sluit de barbecue weer met de deksel. Herhaal dit na 5 minuten nog een keer en haal de balletje na nog eens 5 minuten van de barbecue. Ze hebben dan in totaal 20 minuten gegaard op de barbecue.
- Leg alle teriyaki gehaktballetjes nu op een schaal of serveerplank en bestrijk ze met het restant van je saus. Bestrooi ze daarna met de geroosterde sesamzaadjes en serveer ze met de cocktailprikkers. Eet smakelijk!