Varkenshaasje omhuld met bacon
Gepubliceerd op mei 14, 2020

Varkenshaas omhuld met bacon
BBQ-JunkieVoorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Rusten 10 minuten min
Totale Tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Benodigdheden
- Cocktailprikkers
- Kwastje
- Aluminiumfolie
INGREDIËNTEN
- 800 gram varkenshaas
- 14 plak lang gesneden bacon
- 4 eetlepel barbecue rub rub naar keuze
- 3 eetlepel barbecuesaus barbecuesaus naar keuze
Instructies
- Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
- Neem vervolgens de varkenshaas uit de koeling en leg deze op je werkblad. Voor 800 gram heb je waarschijnlijk meerdere varkenshaasjes, die aan het ene uiteinde dikker zijn dan aan het andere uiteinde. Verdeel de barbecue rub over de varkenshaasjes en smeer ze er mee in.
- Ondertussen is het tijd voor het maken van de bacon weave. Neem hiervoor de plakken bacon en leg op je werkblad net zoveel plakken naast elkaar als je varkenshaasjes lang zijn. Met de overige plakken bacon gaan we nu vlechten. Vouw hiervoor om en om een plak bacon terug en leg er in de breedte een plak bacon overheen.
- Klaar met vlechten? Leg je varkenshaasjes dan zo op de bacon dat ze gezamenlijk dezelfde dikte hebben over de hele lengte. Waarschijnlijk moet je hiervoor één varkenshaasje omdraaien. Rol nu de bacon weave strak om de varkenshaasjes, zodat ze een compacte met bacon omwikkelde rol vormen. Heb je het idee dat de bacon loslaat? Dan kun je deze met een aantal cocktailprikkers vastzetten, maar waarschijnlijk is het niet nodig.
- Als de barbecue op temperatuur is, mag de varkenshaas in bacon op het rooster worden gelegd. Sluit de barbecue met de deksel en laat rustig garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Dit duurde bij mij een klein half uurtje, dus zorg dat je de kerntemperatuur in de gaten houdt.
- Bij een kerntemperatuur van 50 graden mag de bacon worden ingesmeerd met barbecuesaus. Kies hiervoor je favoriet of maak hem zelf. Sluit na het smeren de barbecue weer met de deksel en gaar de varkenshaas door tot een kerntemperatuur van 60 graden. Haal het vlees dan van de barbecue en laat het onder aluminiumfolie 10 minuutjes rusten. De kerntemperatuur zal dan nog een paar graden oplopen, met een mooie rosé gegaarde varkenshaas als resultaat.
- Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en serveer met wat bijgerechten. Eet smakelijk!
Trefwoord Barbecue, Varken