Gemarineerde ossenhaaspuntjes
Gepubliceerd op augustus 15, 2021

Gemarineerde ossenhaaspuntjes
INGREDIËNTEN
- 4 portie
Romige Geroosterde-Paprikasaus - 2 theelepel korianderpoeder
- 2 theelepel zwarte peper
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 500 gram ossenhaaspuntjes
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel bladpeterselie
- 1½ theelepel zout
Instructies
Voorbereiding
- Wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel. Verhit 2 el olie en bak de specerijen kort tot ze hun geur afgeven.
- Meng de specerijen met 1½ tl zeezout en de suiker en wrijf de stukjes ossenhaas ermee in.
- Dek de ossenhaas af met plastic folie en laat 1 nacht in de koelkast marineren.
Bereiding
- Dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier.
- Verhit de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. rondom bruin en gaar.
- Houd de stukjes ossenhaas rosé van binnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog.
- Serveer met de romige paprikasaus en bestrooi met peterselie.