Ga terug

Gemarineerde ossenhaaspuntjes

Delicious Magazine
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 1 dag
Totale Tijd 1 dag 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 4 portie Romige Geroosterde-Paprikasaus
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 500 gram ossenhaaspuntjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bladpeterselie
  • theelepel zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel. Verhit 2 el olie en bak de specerijen kort tot ze hun geur afgeven.
  • Meng de specerijen met 1½ tl zeezout en de suiker en wrijf de stukjes ossenhaas ermee in.
  • Dek de ossenhaas af met plastic folie en laat 1 nacht in de koelkast marineren.

Bereiding

  • Dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier.
  • Verhit de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. rondom bruin en gaar.
  • Houd de stukjes ossenhaas rosé van binnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog.
  • Serveer met de romige paprikasaus en bestrooi met peterselie.
Trefwoord Aziatisch, Biefstuk, Rund