Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde ossenhaaspuntjes
Delicious Magazine
Recept Afdrukken
Pin Recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Marineren
1
dag
d
Totale Tijd
1
dag
d
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
INGREDIËNTEN
4
portie
Romige Geroosterde-Paprikasaus
2
theelepel
korianderpoeder
2
theelepel
zwarte peper
4
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
500
gram
ossenhaaspuntjes
1
eetlepel
boter
1
eetlepel
bladpeterselie
1½
theelepel
zout
Instructies
Voorbereiding
Wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel. Verhit 2 el olie en bak de specerijen kort tot ze hun geur afgeven.
Meng de specerijen met 1½ tl zeezout en de suiker en wrijf de stukjes ossenhaas ermee in.
Dek de ossenhaas af met plastic folie en laat 1 nacht in de koelkast marineren.
Bereiding
Dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier.
Verhit de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. rondom bruin en gaar.
Houd de stukjes ossenhaas rosé van binnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog.
Serveer met de romige paprikasaus en bestrooi met peterselie.
Trefwoord
Aziatisch, Biefstuk, Rund