Kipdijfilet met zelfgemaakte barbecuesaus

Kipdijfilet met barbecuesaus

Gemarineerde kipdijfilet met pittige, zelfgemaakte barbecuesaus.
Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 1 uur
Rusten 10 minuten
Totale Tijd 7 uur 10 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Schaal
  • Kernthermometer
  • Aluminiufolie
  • Kwast
  • Ziplockbag

INGREDIËNTEN
  

  • 650 gram kipdijfilet

Marinade

  • 120 milliliter olijfolie
  • 45 milliliter witte azijn
  • 10 gram zeezout
  • 15 gram witte suiker
  • 5 gram chilivlokken

Barbecuesaus

  • 125 milliliter ketchup
  • 50 milliliter witte azijn
  • 200 milliliter water
  • 30 gram bruine suiker
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 teen knoflook klein
  • 0,5 stuk sjalot

Instructies
 

Marinade

  • Neem een schaal en mix hierin alle ingrediënten voor de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
  • Neem een afsluitbare plastic zak en voeg de kip en daarna de marinade toe. Even goed husselen zodat elke kipdijfilet goed in de marinade zit.
  • Sluit de zak af en laat het geheel 2 tot 6 uur in de koelkast marineren.

Barbecuesaus

  • Doe de ketchup, azijn en het water in een steelpan en breng het aan de kook.
  • Voeg, als het kookt, de paprikapoeder, chilipoeder en bruine suiker toe. Laat alles goed oplossen.
  • Snij de ui en de knoflook in grove stukken en voeg dit toe aan de saus. Je zeeft alle grove stukken er later uit.
  • Laat het geheel ongeveer 45 minuten op het vuur inkoken tot een mooie sausdikte.
  • Zeef de saus en laat het afkoelen.

Bereiding

  • Haal de kipdijfilets uit de marinade.
  • Leg de kipdijfilets op een voorverwarmde grill/barbecue van 150 graden.
  • Sluit de deksel maar keer de filets regelmatig om.
  • Als de kerntemperatuur in de buurt van 75 graden komt begin je met het aflakken van de filets. Je gebruikt hiervoor je zelfgemaakte saus. Breng elke 5 minuten een laagje aan. Het is de bedoeling dat de saus stroperig wordt.
  • De kipdijfilets zijn gaar als de kerntemperatuur 75 graden is.
  • Haal ze van de grill/barbecue en leg ze op een bord. Bedek met aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
Trefwoord Barbecue, Kip

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating