Kipdijfilet met barbecuesaus
Gemarineerde kipdijfilet met pittige, zelfgemaakte barbecuesaus.
Voorbereidingstijd 6 uur uur
Bereidingstijd 1 uur uur
Rusten 10 minuten min
Totale Tijd 7 uur uur 10 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Schaal
Kernthermometer
Aluminiufolie
Kwast
Ziplockbag
Marinade
- 120 milliliter olijfolie
- 45 milliliter witte azijn
- 10 gram zeezout
- 15 gram witte suiker
- 5 gram chilivlokken
Barbecuesaus
- 125 milliliter ketchup
- 50 milliliter witte azijn
- 200 milliliter water
- 30 gram bruine suiker
- 2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 teen knoflook klein
- 0,5 stuk sjalot
Marinade
Neem een schaal en mix hierin alle ingrediënten voor de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
Neem een afsluitbare plastic zak en voeg de kip en daarna de marinade toe. Even goed husselen zodat elke kipdijfilet goed in de marinade zit.
Sluit de zak af en laat het geheel 2 tot 6 uur in de koelkast marineren.
Barbecuesaus
Doe de ketchup, azijn en het water in een steelpan en breng het aan de kook.
Voeg, als het kookt, de paprikapoeder, chilipoeder en bruine suiker toe. Laat alles goed oplossen.
Snij de ui en de knoflook in grove stukken en voeg dit toe aan de saus. Je zeeft alle grove stukken er later uit.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten op het vuur inkoken tot een mooie sausdikte.
Zeef de saus en laat het afkoelen.
Bereiding
Haal de kipdijfilets uit de marinade.
Leg de kipdijfilets op een voorverwarmde grill/barbecue van 150 graden.
Sluit de deksel maar keer de filets regelmatig om.
Als de kerntemperatuur in de buurt van 75 graden komt begin je met het aflakken van de filets. Je gebruikt hiervoor je zelfgemaakte saus. Breng elke 5 minuten een laagje aan. Het is de bedoeling dat de saus stroperig wordt.
De kipdijfilets zijn gaar als de kerntemperatuur 75 graden is.
Haal ze van de grill/barbecue en leg ze op een bord. Bedek met aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten.