Pastasalade caprese
Gepubliceerd op mei 27, 2020

Pastasalade caprese
Koude pastasalade met onder andere tomaat en mozzarella
Benodigdheden
- Pan
- Koekenpan
- Snijplank
- Grote kom
INGREDIËNTEN
- 250 gram fusili
- 3 eetlepel pijnboompitjes
- 3 rijpe tomaten
- 2 handje verse basilicum
- ¼ krop ijsbergsla
- 1 bol (buffel)mozzarella
- zout
- peper
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de tomaten in blokjes en basilicum fijn.Snij de mozzarella ook in blokjes en de ijsbergsla fijn.
- Meng de gekookte pasta met de balsamico azijn, en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Meng de pasta met de blokjes tomaten, verse basilicum, ijsbergsla en de mozzarella.
- Verdeel tot slot de geroosterde pijnboompitjes door de salade.
Notities
Gebruik in plaats van 1/4 krop ijsbergsla een klein zakje voorgesneden ijsbergsla.