Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pastasalade caprese
Brenda kookt
Koude pastasalade met onder andere tomaat en mozzarella
Recept Afdrukken
Pin Recept
10
minuten
min
Totale Tijd
10
minuten
min
Gang
Salade
Keuken
Italiaans, Mediterraans
Porties
4
personen
Benodigdheden
Pan
Koekenpan
Snijplank
Grote kom
INGREDIËNTEN
250
gram
fusili
3
eetlepel
pijnboompitjes
3
rijpe tomaten
2
handje
verse basilicum
¼
krop
ijsbergsla
1
bol
(buffel)mozzarella
zout
peper
Instructies
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de tomaten in blokjes en basilicum fijn.Snij de mozzarella ook in blokjes en de ijsbergsla fijn.
Meng de gekookte pasta met de balsamico azijn, en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Meng de pasta met de blokjes tomaten, verse basilicum, ijsbergsla en de mozzarella.
Verdeel tot slot de geroosterde pijnboompitjes door de salade.
Notities
Gebruik in plaats van 1/4 krop ijsbergsla een klein zakje voorgesneden ijsbergsla.
Trefwoord
Pasta, Salade