Ga terug

Pastasalade caprese

Brenda kookt
Koude pastasalade met onder andere tomaat en mozzarella
10 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Italiaans, Mediterraans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Grote kom

INGREDIËNTEN
  

  • 250 gram fusili
  • 3 eetlepel pijnboompitjes
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 handje verse basilicum
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes en basilicum fijn.Snij de mozzarella ook in blokjes en de ijsbergsla fijn.
  • Meng de gekookte pasta met de balsamico azijn, en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Meng de pasta met de blokjes tomaten, verse basilicum, ijsbergsla en de mozzarella.
  • Verdeel tot slot de geroosterde pijnboompitjes door de salade.

Notities

Gebruik in plaats van 1/4 krop ijsbergsla een klein zakje voorgesneden ijsbergsla.
Trefwoord Pasta, Salade