Picanha
Gepubliceerd op maart 28, 2021

Picanha
Barbecue PaleisPicanha, via indirecte bereiding
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugees
Porties 4 personen
INGREDIËNTEN
- 1 picanha
- grof zeezout
Instructies
- Snijd de vetlaag ruitsgewijs in.
- Wrijf flink wat grof zeezout in de vetlaag.
- Verwarm de barbecue voor indirecte hitte, 120 ~ 130°C.
- Klop het overtollige zout van het vlees af.
- Grill het vlees ongeveer ½ tot 1 minuut met de vetlaag naar onderen. Verplaats hierbij het vlees weg van vuur als er vlammen ontstaan.
- Leg nu het vlees op het indirecte deel van de barbecue en laat het vlees daar garen tot een kerntemperatuur van 54°C.
- Laat het vlees minimaal 20 minuten rusten.
Trefwoord Barbecue, Biefstuk