Ga terug

Picanha

Barbecue Paleis
Picanha, via indirecte bereiding
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugees
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 picanha
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Snijd de vetlaag ruitsgewijs in.
  • Wrijf flink wat grof zeezout in de vetlaag.
  • Verwarm de barbecue voor indirecte hitte, 120 ~ 130°C.
  • Klop het overtollige zout van het vlees af.
  • Grill het vlees ongeveer ½ tot 1 minuut met de vetlaag naar onderen. Verplaats hierbij het vlees weg van vuur als er vlammen ontstaan.
  • Leg nu het vlees op het indirecte deel van de barbecue en laat het vlees daar garen tot een kerntemperatuur van 54°C.
  • Laat het vlees minimaal 20 minuten rusten.
Trefwoord Barbecue, Biefstuk