Plaattaart barbecue pulled chicken

Plaattaart barbecue pulled chicken

Savory Sweets
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans

INGREDIËNTEN
  

  • 1 rol bladerdeeg uit de koeling
  • 4 kipdijfilets
  • 1 fles barbecuesaus
  • 1 middelgrote ui
  • 5 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram zure room
  • srirachasaus
  • 1 bos koriander
  • bakboter
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bestrooi de kippendijfilets aan beide kanten met peper en zout.
  • Smelt de boter in de pan. Doe de kip in de pan en bak tot beide kanten bruin beginnen te worden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
  • Hak de ui en de knoflook in grove stukken.
  • Schraap de aanbaksels in de pan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren.
  • Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus er overheen.
  • Zet het vuur laag en laat de kip anderhalf uur (of meer) pruttelen.
  • Pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar.
  • Verwarm de oven of BBQ (indirect) voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het op een vel bakpapier. Kerf 1 cm van de rand een rechthoek in het deeg. Zorg dat je het deeg niet doorsnijdt.
  • Verdeel de pulled chicken over het bladerdeeg.
  • Schuif de plaattaart in de oven of barbecue en laat deze 25 minuten garen. Strooi halverwege de kaas over de plaattaart.
  • Versnipper de rode ui en hak de koriander grof. Maak de plaattaart met barbecue pulled chicken af met zure room, koriander, rode ui en hotsauce.
Trefwoord Kip

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating