Plaattaart barbecue pulled chicken
Gepubliceerd op december 24, 2021

Plaattaart barbecue pulled chicken
Savory SweetsVoorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
INGREDIËNTEN
- 1 rol bladerdeeg uit de koeling
- 4 kipdijfilets
- 1 fles barbecuesaus
- 1 middelgrote ui
- 5 teen knoflook
- 1 rode ui
- 150 gram geraspte kaas
- 125 gram zure room
- srirachasaus
- 1 bos koriander
- bakboter
- peper
- zout
Instructies
- Bestrooi de kippendijfilets aan beide kanten met peper en zout.
- Smelt de boter in de pan. Doe de kip in de pan en bak tot beide kanten bruin beginnen te worden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
- Hak de ui en de knoflook in grove stukken.
- Schraap de aanbaksels in de pan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren.
- Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus er overheen.
- Zet het vuur laag en laat de kip anderhalf uur (of meer) pruttelen.
- Pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar.
- Verwarm de oven of BBQ (indirect) voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het op een vel bakpapier. Kerf 1 cm van de rand een rechthoek in het deeg. Zorg dat je het deeg niet doorsnijdt.
- Verdeel de pulled chicken over het bladerdeeg.
- Schuif de plaattaart in de oven of barbecue en laat deze 25 minuten garen. Strooi halverwege de kaas over de plaattaart.
- Versnipper de rode ui en hak de koriander grof. Maak de plaattaart met barbecue pulled chicken af met zure room, koriander, rode ui en hotsauce.
Trefwoord Kip