Bestrooi de kippendijfilets aan beide kanten met peper en zout.
Smelt de boter in de pan. Doe de kip in de pan en bak tot beide kanten bruin beginnen te worden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
Hak de ui en de knoflook in grove stukken.
Schraap de aanbaksels in de pan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren.
Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus er overheen.
Zet het vuur laag en laat de kip anderhalf uur (of meer) pruttelen.
Pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar.
Verwarm de oven of BBQ (indirect) voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en leg het op een vel bakpapier. Kerf 1 cm van de rand een rechthoek in het deeg. Zorg dat je het deeg niet doorsnijdt.
Verdeel de pulled chicken over het bladerdeeg.
Schuif de plaattaart in de oven of barbecue en laat deze 25 minuten garen. Strooi halverwege de kaas over de plaattaart.
Versnipper de rode ui en hak de koriander grof. Maak de plaattaart met barbecue pulled chicken af met zure room, koriander, rode ui en hotsauce.