Romige geroosterde-paprikasaus
Gepubliceerd op augustus 15, 2021

Romige geroosterde-paprikasaus
Benodigdheden
- Staafmixer
INGREDIËNTEN
- 2 rode puntpaprika's
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 3 teen knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 200 milliliter slagroom
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de steel rondom uit de paprika’s en verwijder de zaden.
- Zet de paprika’s met de open kant onder op een bakplaat en gaar ze 25 min. in de oven.
- Doe ze meteen uit de oven in een afsluitbare bak of in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de schil eraf en snijd de paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika ± 3 min. op hoog vuur.
- Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee.
- Schenk de room in de pan en breng alles aan de kook.
- Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur.
- Doe alles in een maatbeker, pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiding
- Verwarm de saus in een steelpan.