Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Romige geroosterde-paprikasaus
Delicious Magazine
Recept Afdrukken
Pin Recept
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale Tijd
55
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
Benodigdheden
Staafmixer
INGREDIËNTEN
2
rode puntpaprika's
2
eetlepel
olijfolie
1
ui
3
teen
knoflook
1
theelepel
gerookt paprikapoeder
200
milliliter
slagroom
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de steel rondom uit de paprika’s en verwijder de zaden.
Zet de paprika’s met de open kant onder op een bakplaat en gaar ze 25 min. in de oven.
Doe ze meteen uit de oven in een afsluitbare bak of in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de schil eraf en snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika ± 3 min. op hoog vuur.
Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee.
Schenk de room in de pan en breng alles aan de kook.
Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur.
Doe alles in een maatbeker, pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiding
Verwarm de saus in een steelpan.
Trefwoord
Sauzen