Spaanse gehaktballetjes
Gepubliceerd op februari 8, 2023

Spaanse gehaktballetjes
INGREDIËNTEN
Gehaktballetjes
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 eigeel
- 50 gram panko
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 snufje peper
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel peterselie gedroogd
Saus
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel venkelzaad
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- 2 laurierblaadje
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai hier gehaktballetjes van. Ca. 25 gram per stuk.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
- Snipper dan de ui en snij de knoflook fijn.
- Verhit een beetje extra olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en paprikapoeder voor de tomatensaus toe en bak even mee.
- Doe de tomatenblokjes erbij samen met de worcestershiresaus en laurier. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de gehaktballetjes erbij en laat het zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe even om. Serveer optioneel met verse peterselie. Eet smakelijk!