Ga terug

Spaanse gehaktballetjes

Eef Kookt Zo
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 25 stuks

INGREDIËNTEN
  

Gehaktballetjes

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 eigeel
  • 50 gram panko
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje peper
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel peterselie gedroogd

Saus

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 2 laurierblaadje
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai hier gehaktballetjes van. Ca. 25 gram per stuk.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
  • Snipper dan de ui en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje extra olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en paprikapoeder voor de tomatensaus toe en bak even mee.
  • Doe de tomatenblokjes erbij samen met de worcestershiresaus en laurier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de gehaktballetjes erbij en laat het zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe even om. Serveer optioneel met verse peterselie. Eet smakelijk!