Ga terug

BBQ Chicken stokbrood

Oh My Foodness
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 400 gram kippendij
  • 1 rustiek stokbrood om af te bakken
  • 150 milliliter barbecuesaus
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte Cheddar
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • verse peterselie fijngehakt
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Bak de kippendijen in een droge koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Bestrooi de kip tijdens het bakken met peper en zout.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en smeer beide bovenkanten van het brood in met een dun laagje barbecuesaus.
  • Pluis de gebakken kippendijen met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de geplozen kip in een kom en schenk hier de rest van de barbecuesaus bij. Schep goed om.
  • Verdeel de kip over de ingesmeerde stukken stokbrood en strooi beide geraspte kazen over de kip.
  • Schuif het brood 15 minuten in de oven, tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Verdeel de dungesneden uiringen over het BBQ Chicken brood en bestrooi met verse peterselie.