Verhit een hapjespan op middellaag vuur en fruit de sjalot en knoflook voor 10 minuten in een royale scheut olijfolie met een goede snuf (gerookt) zeezout. Roer af en toe en zet het vuur lager als je de knoflook ziet verkleuren.
Schenk de inhoud van de blikken gepelde tomaat in de pan, roer goed door elkaar en laat wederom 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig en druk dan gelijk de tomaten stuk met bijvoorbeeld een houten pollepel.
Voeg na 5 minuten een snuf suiker en de fijngehakte oregano toe en roer door.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten kokend water, volgens de beschrijving van de verpakking. Giet daarna af maar bewaar een kopje kookvocht.
Proef de saus en breng naar wens verder op smaak met zout, peper en optioneel nog een snufje suiker.
Schep de gekookte pasta erdoor en voeg wat kookvocht toe om de saus nog smeuïger te maken en te laten hechten met de pasta. Laat op middelhoog vuur nog een paar minuten pruttelen.
Serveer de blijmaakpasta in een grote schaal met in het midden de bol burrata en schaaf er royaal Parmezaanse kaas over. Of serveer in diepe borden en verdeel de burrata in stukken erover, samen met de geschaafde Parmezaanse kaas. Voor de liefhebbers nog wat extra zwarte peper erover.