Ga terug

Carpaccio rollade van bavette

BBQ Proof
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale Tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraans
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • Slagerstouw

INGREDIËNTEN
  

  • 1 kilo bavette
  • 4 eetlepel truffelmayonaise
  • 1 hand zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 hand verse babyspinazie
  • 1 hand verse basilicum
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 180°.
  • Gril de pijnboompitten even kort aan in een koekenpan en laat deze weer afkoelen.
  • Snijd de verse basilicum en zongedroogde tomaten fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pak de bavette uit de koelkast, doe dit op het laatste moment, het snijden van de bavette gaat makkelijker als deze nog koud is.
  • Vlinder de bavette. Leg de bavette neer met de draad van je af (de draad ligt nu gelijk met je kijkrichting).
  • Snijd voorzichtig de bavette aan de zijkant doormidden. Door de grove structuur van de bavette kunnen er gaten ontstaan. Dit is niet erg omdat de bavette straks opgerold wordt als een rollade.
  • Leg stukken slagerstouw klaar onder de bavette, zodat deze na het oprollen direct dichtgeknoopt kunnen worden.
  • Bestrooi de bavette met peper en zout.
  • Smeer de bavette in met de truffelmayonaise, hou de randen vrij.
  • Verdeel nu de balsamicoazijn, zongedroogde tomaatjes, basilicum, pijnboompitjes, spinazie en als laatste de Parmezaanse kaas over de bavette.
  • Rol de bavette op en knoop met het touw alles bij elkaar zodat de carpacciovulling op zijn plek blijft zitten.
  • Leg de rollade in de indirecte zone van de barbecue en plaats een thermometer in de midden van de bavette. Sluit het deksel. De bavette is klaar wanneer de kerntemperatuur 50° is.
  • Laat de bavette nu 10 minuten rusten.
Trefwoord Barbecue, Rund