Neem een kommetje en meng hierin het paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de zwarte peper.
Vlees
Neem de kippendijen en snijd iedere kippendij in 6 gelijke delen. Kruid alle stukjes met de zojuist gemaakte rub. Wikkel ieder stukje kip in een plak ontbijtspek. Zet dit even aan de kant.
Glaze
Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hier de BBQ saus en de honing in. Warm dit door, tot je de honing goed met de saus kunt vermengen. Haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat de saus afkoelen.
Barbecue
Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
Leg de stukjes kip in spek op het rooster van de barbecue en sluit de barbecue. Gaar de stukjes kippendij nu 10 minuten en bestrijk ze vervolgens met de honing-barbecue saus. Sluit de deksel en gaar de kip nog eens 5 minuten en bestrijk ze dan nogmaals met de saus.
Gaar de kip dan nog eens 5 minuten. Bestrijk de honey pops dan nog 1 keer met barbecuesaus en haal ze daarna van de barbecue.
Serveer de chicken honey pops op een mooie serveerplank of schaal met prikkertjes, zodat je gasten gemakkelijk een stukje kunnen prikken. Eet smakelijk!
Notities
Optioneel in dit gerecht is rookhout. Omdat wij gerookt paprikapoeder gebruiken voor dit gerecht, vinden we het rookhout niet nodig.