Ga terug

Crème brûlée-ijs

Allerhande
Bereidingstijd 20 minuten
6 uur
Totale Tijd 6 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 10 personen

Benodigdheden

  • handmixer
  • diepvriesbak van 1 liter
  • Bakpapier

INGREDIËNTEN
  

  • 1 vanillestokje
  • 500 milliliter verse slagroom
  • 379 gram gecondenseerde melk in blik
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepel water

Instructies
 

IJs

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.

Karamel

  • Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat op middelhoog vuur karamelliseren tot de suiker goudbruin, tegen koperkleurig aan, is. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de karamel loskomt van de randen. Giet de karamel op een vel bakpapier. Til de randen van het vel voorzichtig op om de karamel te verspreiden. Let op: het is erg heet! Laat 45 min. afkoelen en breek de helft in stukken. Hak de andere helft grof.

Serveren

  • Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, bestrooi met de gehakte karamel en steek er een paar karamelschotsen in.

Notities

Bewaartip

Je kunt het ijs maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.

Bereidingstip

Geen zin of tijd om karamel te maken? Sla 100 g karamelbabbels (zak 175 g) met een deegroller stuk in een plastic zakje en bestrooi het ijs hiermee.
Trefwoord IJs