Klop de eieren los in een kom met een snuf zout.
Verhit een wok op middelhoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin (tijdens het opwarmen) de knoflook, gember en het wit van de lente-ui met 1 tl vissaus (of vervang door sojasaus voor vegetarisch). Zodra het gaat geuren en licht verkleuren schep je alles uit de pan in een kommetje.
Schenk nog 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en scramble daarna snel de eieren. Ze hoeven maar kort te stollen. Schep over op een bord.
Schenk wederom 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan en wok de mais, doperwten en paprika circa 3 minuten. Voeg de gekookte rijst toe samen met een snuf zout en de gebakken knoflook, gember en lente-ui en wok 2 minuten.
Daarna gaan de cocktailgarnalen en scrambled eieren erdoor met een scheut sojasaus (naar smaak), wok nog 1 minuut goed door.
Proef en voeg eventueel nog extra soja- en/of vissaus toe als je dat nodig vindt. Ik vind een snufje zwarte peper ook erg lekker erbij.
Serveer de egg fried rice in kommen en garneer met de groene ringetjes van de lente-ui.