Haal het vlees uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Bestrooi het 10 minuten voor het de BBQ op gaat met (zee)zout en versgemalen zwarte peper.
Steek de barbecue aan en maak deze gereed om indirect te barbecueƫn. Ga voor een temperatuur van 130 graden.
Wanneer de barbecue op temperatuur is, kunnen de entrecotes op het indirecte deel worden geplaatst. Laat de entrecotes nu garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Dit duurt al gauw een minuut of 25, maar is afhankelijk van de dikte van je entrecote.
Wanneer de entrecotes de kerntemperatuur van 50 graden hebben bereikt, mogen ze even van de barbecue. Leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.
Bereid de barbecue nu voor voor direct grillen, 220 graden.
Nu is het tijd om de entrecotes dicht te schroeien. Leg de entrecotes nu direct boven de warmtebron en grill voor 30 seconden. Draai de entrecotes om en grill ook de andere kant 30 seconden. Haal de entrecotes vervolgens van de barbecue en leg ze weer op het bord. Dek het bord af met het aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuutjes rusten. De vleessappen kunnen zich dan weer herverdelen over het vlees.