Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Flammkuchen met pesto en rauwe ham
Flammkuchen met een sausje van crème fraîche en pesto, belegd met rauwe ham en tomaatjes.
Recept Afdrukken
Pin Recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken
Italiaans, Mediterraans
Porties
2
personen
Benodigdheden
Pizzasteen
Spatel
INGREDIËNTEN
1
rol
flammkuchendeeg
4
eetlepel
crème fraîche
2
eetlepel
groene pesto
vers of uit een potje
100
gram
rauwe ham
2
handje
tomaatjes
2
handje
rucola
Instructies
Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm de barbecue tot 220 graden. De steen heeft een kwartiertje nodig om heet te worden.
Maak ondertussen de flammkuchen klaar. Rol het deeg uit en bestrijk het deeg eerst met de crème fraîche en daarna met de pesto.
Verdeel de ham over de flammkuchen.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze over het deeg.
Leg de flammkuchen op de pizzasteen en bak het geheel ongeveer 10 minuten.
Voeg wat rucola toe en laat de flammkuchen nog enkele minuten bakken.
Serveer de flammkuchen in stukken gesneden, op een houten plank.
Notities
Voeg wat mozzarella toe om een zachtere smaak te krijgen.
Trefwoord
Barbecue, Deeg, Italiaans