Ga terug

Gemarineerde Bavette van de Barbecue

Green Egg Totaal
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 bavette
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepel honing
  • 4 eetlepel worcestersaus
  • 2 theelepel grof gemalen peper

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten en leg de bavette in de marinade. Plaats de schaal met de bavette minstens 2 uur in de koelkast. Draai de bavette om het half uur, zodat de onder- en de bovenkant van het vlees beide 2 keer een half uur goed in de marinade hebben gelegen.
  • Haal de bavette na 2 uur marineren uit de koelkast en laat het vlees in ongeveer een kwartiertje op kamertemperatuur komen.
  • Voor een bavette, die mooi rosé moet blijven vanbinnen, geldt dat deze ongeveer 2,5 minuut per kant op de barbecue gaat, met de deksel gesloten. De kerntemperatuur van het vlees is dan ongeveer 50℃.
    Na het grillen moet het vlees nog even rusten. Leg het vlees daarom op een bord en dek het bescheiden af met aluminiumfolie. Als het vlees 5-10 minuten rust heeft gekregen, is het tijd om de bavette aan te snijden! Snijd dunne plakken tegen de draad van het vlees in, hierdoor blijft de bavette lekker mals!
Trefwoord Rund