Ga terug

Honing Mosterd Aardappeltjes

BBQ Junkie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale Tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 kilo krieltjes in schil
  • 2 eetlepel honing
  • eetlepel Dijon mosterd
  • eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Steek de barbecue aan en ga daarbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200℃.
  • Maak ondertussen de krieltjes schoon en snijd ze in tweeën. Zitten er wat grote grieltjes bij, snijd die dan in drieën.
  • Doe alle krieltjes in de skillet en voeg de olijfolie toe. Meng even door elkaar en bestrooi dan met zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng nog eens goed door elkaar en wacht tot de barbecue gereed is.
  • Is de barbecue op temperatuur? Zet de skillet dan op de barbecue en sluit de barbecue met de deksel. Gaar de aardappeltjes nu 30 minuten, waarbij je ze halverwege even omschept.
  • Meng ondertussen in een kommetje de honing met de Dijon mosterd en grove mosterd.
  • Na 30 minuten op de barbecue voeg je het honing mosterd mengsel toe aan de skillet met aardappeltjes. Schep goed om, zodat de aardappeltjes rondom gecoat worden met de honing en mosterd.
  • Sluit de barbecue nu weer met de deksel en bak de aardappeltjes nog 10 tot 15 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal de skillet nu weer van de barbecue. Laat de aardappeltjes nu 5 minuten rusten en serveer daarna direct.