Indien van toepassing: zorg ervoor dat de rib fingers ontdooid zijn. Plaats ze een dag van tevoren in de koelkast.
Saus
Laat de boter smelten in een pan en fruit de gesnipperde ui. Voeg daarna de rest van de ingrediënten van de saus toe. Laat het 20 minuten koken totdat de saus dikker begint te worden. Laat de saus daarna afkoelen en bewaar 'm in de koelkast.
Rub
Voeg alle ingrediënten van de rub voor de rib fingers samen en meng deze met de hand. Voeg daarna een voor een de rib fingers toe. Zorg dat de rub de rib fingers volledig bedekt.
Leg de rub en de rib fingers in een ziplockbag en laat het minstens 6 uur intrekken.
Rib fingers
Breng de barbecue op 110 graden via de indirecte methode. Plaats, eenmaal op temperatuur, de rib fingers op het rooster en voeg daarna het rookhout toe.
Voeg na een uur nogmaals rookhout toe.
Na nog eens twee uur bestrijk je de rib fingers met een dunne laag saus. Laat de rib fingers nog een uurtje op de barbecue liggen.
De rib fingers hebben nu 4 uur op de barbecue gelegen en zijn heerlijk mals.
Notities
Serveertip:pluk de bladen van een krop little gem en leg in ieder blad een rib finger. Serveer de saus ernaast.