Ga terug

Kip met cashewnoten

Naar het recept van voormalig kookstudio Dun Yong.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 2 porties

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Wokpan

INGREDIËNTEN
  

  • 250 gram kipfilet
  • 4 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 bos bosui
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepel suiker
  • 3 eetlepel oestersaus
  • 1 scheutje (lichte) sojasaus
  • 2 eetlepel tempura bloem
  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 5 gedroogde rode peper optioneel

Instructies
 

  • Snij de kipfilet in mooie plakjes en marineer ze in de tempura bloem.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Haal ze eruit en zet ze apart. Rooster de gedroogde pepers tot ze geuren en zet deze ook apart.
  • Frituur de kip in ruim olie goudbruin, zet de kip apart.
  • Giet de olie in de wokpan en bak de knoflook goudbruin. Voeg eerst de uien en de cashewnoten toe. Bak deze even en voeg als laatste de kip toe.
  • Breng het op smaak met de vissaus, suiker, oestersaus en de lichte sojasaus.
  • Zet het vuur uit en voeg daarna de bosui en eventueel de gedroogde pepers toe.
Trefwoord Aziatisch, Cashewnoten, Kip, Thais