Ga terug

Kipshoarma

Een gezondere variant van Shoarma
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • broodrooster

INGREDIËNTEN
  

Kipshoarma

  • 600 gram kipfilet
  • 1 rode (punt) paprika
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 3 eetlepel shoarma kruiden

Knoflooksaus

  • 375 gram Griekse yoghurt
  • 185 gram yogonaise
  • 2 eetlepel bieslook
  • 12 blaadje (appel)munt
  • zout
  • peper
  • 1 scheutje citroensap
  • 4 teen knoflook

Pita

  • 8 pitabroodje
  • 100 gram ijsbergsla

Instructies
 

Kipshoarma

  • Snijd de kip in dunne reepjes en meng de shoarmakruiden er goed doorheen.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Doe de zonnebloemolie in de pan en bak de kip en de paprika totdat de kip mooi gaar is.

Knoflooksaus

  • Snijd de bieslook en de (appel)munt klein.
  • Pel de knoflook, blancheer de helft kort, de andere helft blijft rauw. Dit zorgt ervoor dat de saus niet té scherp wordt. Je kunt dit naar smaak anders verdelen.
  • Meng de Griekse yoghurt, geperste knoflook, yogonaise, bieslook, (appel)munt. Voeg nu naar smaak zout, peper en een scheutje citroensap toe.

Pita

  • Rooster de pita broodjes in het broodrooster en snijd ze open.
  • Vul de pita broodjes met vlees, saus en wat ijsbergsla.
Trefwoord Kip