Moink balls
BBQ Junkie
Gehaktballetjes met spek (moo = koe, oink = varken)
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
- 500 gram rundergehakt
- 18 plak ontbijtspek
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepel knoflookpoeder
- 1 ei
- 75 milliliter melk
- 50 gram paneermeel
- 2 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
- 5 eetlepel barbecuerub
- 5 eetlepel barbecuesaus
- 18 cocktailprikkers
Moink balls
Doe het gehakt in een kom. Voeg er het ei, de melk, de Parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, de Italiaanse kruiden, het paneermeel en peper en zout aan toe.
Meng alles goed door elkaar en draai er 18 gelijke balletjes van.
Strooi de barbecuerub op een bord en rol alle gehaktballetjes erdoorheen.
Draai om ieder balletje een plak ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.
Barbecue
Verhit de barbecue rond de 120°C. De balletjes worden indirect gegaard.
Leg de balletjes op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. De balletjes moeten nu ongeveer een uur garen.
Na een uur mogen de Moink balls even van de barbecue. Voorzie ieder balletje van een laagje barbecuesaus en leg ze weer terug op het rooster, indirect.
De balletjes moeten nu nog ongeveer een half uur garen.