Ga terug

Moink balls

BBQ Junkie
Gehaktballetjes met spek (moo = koe, oink = varken)
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 18 plak ontbijtspek
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ei
  • 75 milliliter melk
  • 50 gram paneermeel
  • 2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • ½ theelepel zout
  • 5 eetlepel barbecuerub
  • 5 eetlepel barbecuesaus
  • 18 cocktailprikkers

Instructies
 

Moink balls

  • Doe het gehakt in een kom. Voeg er het ei, de melk, de Parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, de Italiaanse kruiden, het paneermeel en peper en zout aan toe.
  • Meng alles goed door elkaar en draai er 18 gelijke balletjes van.
  • Strooi de barbecuerub op een bord en rol alle gehaktballetjes erdoorheen.
  • Draai om ieder balletje een plak ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.

Barbecue

  • Verhit de barbecue rond de 120°C. De balletjes worden indirect gegaard.
  • Leg de balletjes op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. De balletjes moeten nu ongeveer een uur garen.
  • Na een uur mogen de Moink balls even van de barbecue. Voorzie ieder balletje van een laagje barbecuesaus en leg ze weer terug op het rooster, indirect.
  • De balletjes moeten nu nog ongeveer een half uur garen.
Trefwoord Rund, Varken