Ga terug

Naanbrood met twee toppings

Food and Friends
Naanbroodjes met twee verschillende toppings. Heerlijk als borrelhapje.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 4 stuks

INGREDIËNTEN
  

Naanbrood

  • 4 naanbroden
  • 400 gram ricotta
  • peper
  • zout

Parmahamtopping

  • 3 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 hand rucola
  • 4 plak Parmaham
  • 4 cherrytomaat
  • balsamicostroop

Asperge-zalmtopping

  • 2 ei
  • 1 bos groene asperges
  • 4 plak gerookte zalm
  • tuinkers

Instructies
 

Naanbrood

  • Rooster de naanbroden volgens de verpakking.
  • Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de ricotta over de naanbroden.

Parmahamtopping

  • Rooster de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Verdeel de rucola over de ricotta.
  • Maak dotjes van de Parmaham en verdeel ze over het naanbrood.
  • Snijd de cherrytomaten in plakjes en leg ze tussen de rucola en de Parmaham.
  • Bestrooi de naan met de pijnboompitjes en besprenkel het met wat balsamicostroop.

Asperge-zalmtopping

  • Leg de eieren in de pan. Vul de pan met koud water tot de eieren onder staan. Breng het water aan de kook en kook de eieren 4-5 minuten. Laat ze goed schrikken onder koud stromend water.
  • Snijd de onderste helft van de asperges af en gooi weg. Bestrijk de bovenste helft met wat olijfolie.
  • Verwarm een grillpan. Gril de asperges 4-5 minuten, tot ze een mooi grillpatroon hebben.
  • Pel de eieren en snijd het in vieren.
  • Verdeel de zalm en de aspergetips over de ricotta, gevolgd door de parten eieren.
  • Bestrooi de naan met wat tuinkers en peper en zout.