Naanbrood met twee toppings
Food and Friends
Naanbroodjes met twee verschillende toppings. Heerlijk als borrelhapje.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Naanbrood
- 4 naanbroden
- 400 gram ricotta
- peper
- zout
Parmahamtopping
- 3 eetlepel pijnboompitjes
- 1 hand rucola
- 4 plak Parmaham
- 4 cherrytomaat
- balsamicostroop
Asperge-zalmtopping
- 2 ei
- 1 bos groene asperges
- 4 plak gerookte zalm
- tuinkers
Naanbrood
Rooster de naanbroden volgens de verpakking.
Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de ricotta over de naanbroden.
Parmahamtopping
Rooster de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Verdeel de rucola over de ricotta.
Maak dotjes van de Parmaham en verdeel ze over het naanbrood.
Snijd de cherrytomaten in plakjes en leg ze tussen de rucola en de Parmaham.
Bestrooi de naan met de pijnboompitjes en besprenkel het met wat balsamicostroop.
Asperge-zalmtopping
Leg de eieren in de pan. Vul de pan met koud water tot de eieren onder staan. Breng het water aan de kook en kook de eieren 4-5 minuten. Laat ze goed schrikken onder koud stromend water.
Snijd de onderste helft van de asperges af en gooi weg. Bestrijk de bovenste helft met wat olijfolie.
Verwarm een grillpan. Gril de asperges 4-5 minuten, tot ze een mooi grillpatroon hebben.
Pel de eieren en snijd het in vieren.
Verdeel de zalm en de aspergetips over de ricotta, gevolgd door de parten eieren.
Bestrooi de naan met wat tuinkers en peper en zout.