Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes
Francesca Kookt
Recept Afdrukken
Pin Recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
INGREDIËNTEN
Marinade
2
eetlepel
sojasaus
+ wat extra
1
eetlepel
oestersaus
1
theelepel
geraspte gember
1
theelepel
geraspte knoflook
1
eetlepel
water
1
eetlepel
maïzena
300
gram
biefreepjes
Groenten
300
gram
wortel of winterpeen
1
Chinese kool
3
stengel
lente-ui
Overig
150-200
gram
noedels naar keuze
zonnebloemolie
vissaus
optioneel
zwarte peper
Instructies
Marinade
Roer de sojasaus, oestersaus, gember, knoflook, water en maïzena door elkaar in een kom tot een egale saus.
Voeg de biefreepjes toe, meng alles goed door elkaar en laat 15 minuten afgedekt marineren.
Groenten en noedels
Snijd ondertussen de wortel en Chinese kool in dunne reepjes.
Hak het wit van de lente-ui grof en snijd het groen in ringetjes.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet klaar.
Bereiding
Verhit een wok of grote hapjespan en bak de biefreepjes rondom bruin aan in een scheutje zonnebloemolie.
Bak kort op hoge temperatuur en schep uit de pan.
Zet het vuur iets lager en fruit de resterende gember en knoflook heel kort in de olie.
Voeg wortel en wit van de lente-ui toe en wok 2 minuten.
Nu gaat de Chinese kool erbij. Blijf wokken tot het net gaat slinken.
Breng op smaak met sojasaus en optioneel vissaus als je dat in huis hebt.
Schep de biefreepjes en noedels erdoor en verwarm kort.
Als laatste gaat er nog een snuf zwarte peper door.
Serveren
Serveer de noedels met groenten en biefreepjes in diepe borden of kommetjes en garneer met het groen van lente-ui en wat gebakken uitjes.
Trefwoord
Biefstuk