Ga terug

Pittige pompoensoep

Albert Heijn
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 kilo pompoen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • tablet kippenbouillon
  • 800 milliliter kokend water
  • 2 eetlepel arachideolie
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepel crème fraîche

Instructies
 

  • Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de uien in parten en de knoflook fijn.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Laat de bouillontablet oplossen in het kokend water. 
  • Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. 
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  • Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en verdeel er de crème fraîche over.

Notities

  • Je kunt de soep ook maken met kant-en-klare pompoenblokjes. Gebruik dan 2 zakken van 400 g.
  • Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Serveer met de crème fraîche.
  • Je kunt de soep prima invriezen.