Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220℃.
Bereiding breekbrood
Rol de lap pizzadeeg uit en bestrijk deze met de tomatensaus. Bestrooi met 1 eetlepel Italiaanse kruiden.
Snijd de salami in flinterdunne plakjes en beleg het pizzadeeg ermee. Zorg dat de salami het deeg bedekt, maar dat de plakjes elkaar niet overlappen.
Bewaar 2 eetlepels geraspte kaas en strooi de rest over de pizzabodem.
Rol het deeg in de breedte weer op en snijd er plakken van ongeveer 3 centimeter dik van.
Vet nu de skillet of gietijzeren koekenpan in met de olijfolie en vul de pan met de pizzarolletjes. Strooi op het laatst de achtergehouden geraspte kaas en de overgebleven eetlepel Italiaanse kruiden over de gevulde pan.
Ondertussen zal de barbecue op temperatuur zijn. Zet de pan op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Bak het pizza breekbrood nu in ongeveer 20 minuutjes goudbruin en gaar.
Haal de pan weer van de BBQ (let op, deze is heet!) en ga met een mesje langs de randen van het breekbrood. Leg vervolgens een grote serveerplank op de pan en keer de pan om, zodat het breekbrood uit de pan valt. Keer het vervolgens om op de plank en serveer het direct.