Ga terug

Plukbrood

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 rond brood
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepel zachte roomboter
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 bosje peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200℃.
  • Neem een ruime mengkom en doe hierin de geraspte kaas. Voeg de geperste knoflook toe en wat versgemalen zwarte peper. Voeg ook de zachte boter toe. Snipper de rode ui en voeg toe aan de kom. Hak tot slot ook de blaadjes van het bosje peterselie fijn en doe deze in de kom. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Pak vervolgens het brood erbij en snij dit zowel over de lengte als over de breedte in, tot ongeveer 2 cm van de onderkant. Vul nu alle inkepingen met het kaasmengsel en verdeel ook een klein beetje over de bovenkant van het brood.
  • Ondertussen zal de barbecue op temperatuur zijn en kan het brood gebakken worden. Schuif het brood op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Bak het brood ongeveer 10 minuten tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Serveer op een houten plank.