Smeer het vlees in met de olijfolie. Breng de rub ruim aan op alle zijden van het vlees.
Verhit de barbecue tot een temperatuur van tussen de 110 en 120 graden Celsius.
Plaats het vlees op indirect vuur en laat de temperatuur niet boven de 120 graden Celsius uitkomen. Plaats ook de smokerbox met het rookhout.
Laat het vlees nu braden tot een kerntemperatuur van 65 à 70 graden Celsius. Het zal nu ineens veel langzamer in temperatuur stijgen doordat het 'in the zone' of 'in het plateau' komt.
Verpak het vlees in aluminiumfolie, maar probeer de deksel hiervoor zo kort mogelijk te openen om zoveel mogelijk warmteverlies te voorkomen.
Laat het vlees nu verder opwarmen tot een kerntemperatuur van 92 graden Celsius.
Zodra deze temperatuur is bereikt kan het vlees van de barbecue worden gehaald.
Laat het vlees nu 30 tot 60 minuten rusten in het aluminiumfolie.
Plaats het vlees daarna in een grote schaal en voeg de barbecuesaus eraan toe.
Trek het vlees met twee vorken of 'bear claws' uit elkaar en meng het goed met de saus.
Serveer de pulled pork op de broodjes, samen met wat coleslaw.