Ga terug

Ratatouille met mozzarella

Brenda Kookt
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale Tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 400 milliliter passata
  • 3 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 bol mozzarella
  • theelepel suiker
  • olijfolie/bakspray om in te vette
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm de passata in een pannetje op het vuur. Roer 2 theelepels Provençaalse kruiden en suiker er door en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd of schaaf (met een kaasschaaf) de courgettes en aubergine in plakjes. Snijd de tomaten ook in plakjes.
  • Verdeel de passata over een grote ovenschaal. Pak van iedere groenten een plak en leg dit naast elkaar aan de buitenrand van de ovenschaal. Herhaal dit zodat je een soort slang van groenteplakjes kunt maken. Ga hiermee door tot de hele schaal vol is. Bestrooi de groenten met zout en peper en de overige Provençaalse kruiden.
  • Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit na 30 minuten over de ovenschotel. Verwarm de ratatouille hierna nog 20-25 minuten tot de groenten gaar zijn en de mozzarella goudbruin.
  • Serveer de ovenschotel met aardappeltjes of couscous.

Notities

Tip: bij een vierkante of rechthoekige ovenschaal kun je ook meerdere rijen van de groenteplakjes maken, in plaats van dat je rondom de schaal vult.