Haal de rosbief uit de koeling en verpakking en laat het vlees een klein beetje op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte bereiding bij een temperatuur van ongeveer 110°C.
Dep de rosbief droog met keukenpapier en bestrooi het vlees rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
Leg de rosbief op de barbecue en gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 48°C. Dit duurt ongeveer 1,5 uur.
Als de kerntemperatuur is bereikt, haal je de rosbief van de barbecue. Dek de rosbief af met aluminiumfolie om te voorkomen dat deze te veel afkoelt.
Bereid de barbecue nu voor om af te grillen op direct hitte, 200°C tot 230°C.
Leg de rosbief weer op de barbecue en gril aan alle kanten een mooie korst in 10 minuten.
Haal de rollade van de barbecue en laat deze 5 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt.
Snijd de rosbief nu in dunne plakken en serveer de mosterdsaus eroverheen of in een kommetje ernaast.