Ga terug

Snelle kip teriyaki

Brenda Kookt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 4 persoon rijst
  • 1 grote stronk broccoli
  • 350 gram kipdijfilet
  • 250 gram champignons
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Teriyakisaus

  • 60 milliliter sojasaus
  • 3 eetlepel honing
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel gember geraspt
  • 2 theelepel maïzena
  • 2 teen knoflook geperst

Instructies
 

  • Snij de broccoli in kleine roosjes, de champignons in plakjes en de kipdijfilet in blokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook of stoom de broccoli gaar in een andere pan.
  • Roer de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
  • Verwarm een koekenpan met olie, bak de blokjes kip hier rondom in aan. Breng op smaak met zout en peper. Doe hierna de plakjes champignon erbij en bak deze nog 8-10 minuten mee tot de champignons mooi bruin zijn en de kip gaar is.
  • Doe de teriyakisaus bij de kip en verwarm deze 2 minuten mee.
  • Roer hierna de broccoli door de saus met de kip. Serveer de kip teriyaki met de gekookte rijst. Garneer eventueel met sesamzaadjes.