Thaise groene curry
Boodschappen Magazine
Groene curry met kip en cashewnoten
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
- 300 gram rijst
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepel Thaise groene currypasta
- 400 gram kip in blokjes
- 400 milliliter kokosmelk
- 200 milliliter kippenbouillon
- 1 grote courgette in dunne plakjes
- 1 limoen
- 1½ eetlepel vissaus
- 2 theelepel suiker
- 1 flinke hand cashewnoten ongezouten
- 1 bos koriander
- 1 rode peper in dunne ringetjes
Kook de rijst. Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan en roerbak hierin de currypasta circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de kipfilet toe en bak tot de kip begint te kleuren.
Voeg de kokosmelk, bouillon en courgette toe en breng aan de kook. Laat vervolgens circa 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen op een lage stand.
Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus, suiker en het limoensap toe aan de curry en schakel de warmtebron uit.
Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnoten, koriander, rode peper en limoen. Ook lekker met een scheutje sriracha saus.