Beef broccoli met oestersaus

Beef broccoli met oestersaus

Naar een recept van voormalig kookstudio Don Yong
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 3 personen

Benodigdheden

  • Wokpan

INGREDIËNTEN
  

  • 300 gram biefstuk
  • 300 gram broccoli roosjes
  • 1 pan kokend water
  • 2.5 eetlepel zonnebloemolie

Beef marinade

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepel shaoxing rijstwijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel witte peper
  • ½ eetlepel maizena

Saus

  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel oestersaus
  • ¼ theelepel sesamolie
  • ½ theelepel suiker
  • 2 theelepel maizena
  • 3 eetlepel water

Instructies
 

  • Marineer de biefstuk in de beef marinade voor minstens 15 minuten.
  • Breng water aan de kook en voeg een aantal druppels olie toe. Dit zorgt later voor een diepgroene kleur van de gekookte broccoli. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en voor 10 seconden (of naar eigen inzicht). Neem de broccoli snel uit het water en laat het in een vergiet afkoelen. Zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en laat de pan goed heet worden. Voeg de biefstuk toe en bak tot al het vlees voor ca. 70% gaar. Haal het vlees uit de wok.
  • Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Voeg de biefstuk en broccoli toe. Verwarm het geheel goed door. Voeg de saus toe en wok tot alle ingrediënten goed gemixt zijn. Als de saus wat ingedikt is kan de schotel geserveerd worden.

Notities

Lekker met Pandanrijst.
Trefwoord Biefstuk, Rund, Thais

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating