Beef broccoli met oestersaus
Gepubliceerd op mei 15, 2020

Beef broccoli met oestersaus
Naar een recept van voormalig kookstudio Don Yong
Benodigdheden
- Wokpan
INGREDIËNTEN
- 300 gram biefstuk
- 300 gram broccoli roosjes
- 1 pan kokend water
- 2.5 eetlepel zonnebloemolie
Beef marinade
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepel shaoxing rijstwijn
- 1 theelepel sesamolie
- ½ theelepel witte peper
- ½ eetlepel maizena
Saus
- 2 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepel oestersaus
- ¼ theelepel sesamolie
- ½ theelepel suiker
- 2 theelepel maizena
- 3 eetlepel water
Instructies
- Marineer de biefstuk in de beef marinade voor minstens 15 minuten.
- Breng water aan de kook en voeg een aantal druppels olie toe. Dit zorgt later voor een diepgroene kleur van de gekookte broccoli. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en voor 10 seconden (of naar eigen inzicht). Neem de broccoli snel uit het water en laat het in een vergiet afkoelen. Zet apart.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en laat de pan goed heet worden. Voeg de biefstuk toe en bak tot al het vlees voor ca. 70% gaar. Haal het vlees uit de wok.
- Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Voeg de biefstuk en broccoli toe. Verwarm het geheel goed door. Voeg de saus toe en wok tot alle ingrediënten goed gemixt zijn. Als de saus wat ingedikt is kan de schotel geserveerd worden.
Notities
Lekker met Pandanrijst.