Pitabroodje met Iberico rib fingers
Gepubliceerd op december 21, 2020

Pitabroodje met Iberico rib fingers
Big Green EggHou je ook zo van spareribs maar heb je een hekel aan kluiven? Dan zijn rib fingers perfect voor jou! Rib fingers zijn namelijk spareribs maar dan zonder de botjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
INGREDIËNTEN
Vlees
- 1 kilogram rib fingers
Rub
- 2 teen knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel curry madras Jonnie Boer
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- ½ eetlepel zout
Glaze
- 5 eetlepel zwarte bonen-knoflooksaus
- 5 eetlepel oestersaus
- 5 eetlepel gembersiroop
Serveren
- ½ komkommer
- 2 rode peper
- 2 lente-uitje
- 8 pitabroodjes
- koriander
Instructies
- Verwarm de barbecue tot 140 graden voor indirect grillen.
- Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Doe de rib fingers in een kom en besprenkel het vlees met de olijfolie. Meng het geheel goed. Bestrooi het vlees dan met het paprikapoeder, het kerriepoeder, het zeezout en de knoflook en wrijf de rib fingers goed in met het kruidenmengsel.
- Verdeel de rib fingers over het rooster, op het indirecte vuur. Laat ze 2 uur garen.
- Maak ondertussen de glaze door alle ingrediënten voor de glaze met elkaar te mengen in een kommetje.
- Haal de rib fingers van de barbecue en breng de barbecue naar een temperatuur van 180 graden.
- Zodra de barbecue op temperatuur is leg je de rib fingers weer op het rooster. Laat de rib fingers nog een kwartiertje garen en bestrijk ze tussendoor nog een paar keer met de glaze.
- Snijd intussen de komkommer in heel dunne reepjes. Verwijder het steeltje en de zaden van de rode peper en snij deze, en de lente-ui, in dunne ringetjes.
- Haal de rib fingers van de barbecue. Snijd een pitabroodje open en beleg het met de rib fingers. Garneer met een paar reepjes komkommer, de chilipeper, de lente-ui en koriander.
Trefwoord Aziatisch, Barbecue, Varken