Procureur rollade

Procureur rollade

BBQ Junkie
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Rusttijd 15 minuten
Totale Tijd 4 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

INGREDIËNTEN
  

  • 1 kilo procureur
  • 50 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bos peterselie
  • citroenrasp van één citroen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout
  • slagerstouw
  • rookhout optioneel

Instructies
 

  • Steek de barbecue aan en ga voor een indirecte bereiding bij 120°C.
  • Haal de procureur uit de verpakking en dep hem droog met keukenpapier. Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg.
  • Leg het vlees nu op een snijplank en snijd het vanaf de rechterkant, op ongeveer een derde van de onderkant in. Snijd het vlees in, maar niet door. Stop ongeveer 2,5 cm voor het einde.
  • Herhaal de bovenste stap, maar dan vanaf de linkerkant en op ongeveer een derde van de bovenkant. Snijd het vlees weer in, maar niet volledig door.
  • Klap het vlees open, het is nu een lang stuk vlees geworden. Leg het zo op een snijplank.
  • Bestrooi het vlees met peper, zout, de citroenrasp en de chilivlokken.
  • Doe de olijfolie in een kom. Hak de blaadjes peterselie fijn en meng deze door de olie.
  • Snipper ook de teentjes knoflook goed fijn en voeg deze toe aan de olie en de peterselie.
  • Verdeel het mengsel van olie, knoflook en peterselie over het uitgevouwen stuk procureur.
  • Rol het vlees nu vanaf één kant op tot een rollade en knoop het stevig vast met slagerstouw.
  • Bestrooi de buitenkant van de rollade met zwarte peper en zeezout.
  • Plaats eventueel wat rookhout.
  • Leg de rollade op het indirecte deel van de barbecue en laat deze langzaam tot een kerntemperatuur van ongeveer 64°C komen. Dit duurt ongeveer 4 uur.
  • Als de kerntemperatuur is bereikt haal je de rollade van de barbecue en leg je deze op een schaal. Dek het af met wat aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd de rollade daarna in mooie dunne plakken en serveer direct.
Trefwoord Varken

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating