Griekse knoflookkip
Gepubliceerd op maart 13, 2021

Griekse knoflookkip
LowcarbchefDe kruiden, knoflook en citroensap geven de kipfilet een levendige frisse en pittige smaak. Lekker met een salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 kipfilets
INGREDIËNTEN
- 4 kipfilet
- 4 teen knoflook
- 120 milliliter olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel zwarte peper
- ¼ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel gedroogde tijm versgesneden kan natuurlijk ook!
- ½ theelepel gedroogde rozemarijn
- citroensap naar smaak
Instructies
- Maak in elke kipfilet in de lengte drie sneetjes, zodat de marinade straks goed kan intrekken.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, het zout, de peper, de tijm, de basilicum en de cayennepeper. Roer dit goed door elkaar.
- Leg de kipfilets in een grote kom of grote ziplock-zak en giet de marinade over de kipfilets. Dek de kom af met huishoudfolie. Laat de marinade minimaal 2 uur intrekken. Het liefst de hele nacht.
- Verwarm een barbecue of grill en vet het rooster in. Door het rooster voor te verwarmen, krijg je mooie grillstrepen op de kip.
- Bak de kipfilets op de grill totdat het vlees niet meer roze is vanbinnen. Dit duurt circa vijf tot acht minuten. Of controleer de kerntemperatuur: 70-72 graden.
Trefwoord Kip