Kip souvlaki met geroosterde groenten

Kip souvlaki met geroosterde groenten

Boodschappen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Marineren 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

Kip

  • 4 kipfilets in blokjes
  • 8 eetlepel olijfolie
  • 3 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepel gedroogde oregano
  • sap van een halve citroen

Geroosterde groenten

  • 1 gele paprika in repen
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 courgette in plakken
  • 4 tomaten in kwarten
  • 1 rode ui in parten
  • 200 gram feta verkruimeld

Bijgerecht

  • 250 gram couscous

Instructies
 

Kip

  • Maak een marinade van vier eetlepels olijfolie, twee teentjes knoflook, het citroensap en één eetlepel oregano.
  • Rijg spiesjes van de kipblokjes, giet de marinade erover en laat minimaal 4 uur afgedekt marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).

Groenten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de paprika, courgette, tomaten en rode ui over de bakplaat.
  • Meng de rest van de olijfolie, knoflook en oregano door elkaar en besprenkel de groenten hiermee.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en rooster de groenten in circa 30 minuten goudbruin. Schep halverwege om.

Kip en bijgerecht bereiden

  • Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met wat citroensap en peper en zout.
  • Verhit een grillpan op een hoge stand en gril hierin de kipspiesjes in circa acht minuten gaar. Of bereid de spiesen op de barbecue.
  • Bestrooi de geroosterde groenten met de feta.
  • Serveer de souvlaki met de geroosterde groenten en de couscous.
Trefwoord Grieks, Kip

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating