Kip souvlaki met geroosterde groenten
Gepubliceerd op maart 13, 2021

Kip souvlaki met geroosterde groenten
INGREDIËNTEN
Kip
- 4 kipfilets in blokjes
- 8 eetlepel olijfolie
- 3 teen knoflook geperst
- 2 eetlepel gedroogde oregano
- sap van een halve citroen
Geroosterde groenten
- 1 gele paprika in repen
- 1 rode paprika in repen
- 1 courgette in plakken
- 4 tomaten in kwarten
- 1 rode ui in parten
- 200 gram feta verkruimeld
Bijgerecht
- 250 gram couscous
Instructies
Kip
- Maak een marinade van vier eetlepels olijfolie, twee teentjes knoflook, het citroensap en één eetlepel oregano.
- Rijg spiesjes van de kipblokjes, giet de marinade erover en laat minimaal 4 uur afgedekt marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
Groenten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de paprika, courgette, tomaten en rode ui over de bakplaat.
- Meng de rest van de olijfolie, knoflook en oregano door elkaar en besprenkel de groenten hiermee.
- Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en rooster de groenten in circa 30 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
Kip en bijgerecht bereiden
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met wat citroensap en peper en zout.
- Verhit een grillpan op een hoge stand en gril hierin de kipspiesjes in circa acht minuten gaar. Of bereid de spiesen op de barbecue.
- Bestrooi de geroosterde groenten met de feta.
- Serveer de souvlaki met de geroosterde groenten en de couscous.